Vadvizi pontyok nyomában
2012-06-10 22:39:53
Bia Carp Lake Április
2012-04-20 22:39:30


2011. A pontyok éve
2012-03-30 18:02:51
 

 

 

 

 

 


 

Carplove


 

 

 

 

 

 

 

 

 

CCMoore újdonságok 2012. 5.rész: folyékony aromák és koncentrált porkivonatok

Soroztunk mostani, utolsó előtti részében a CCMoore&Co új termékei közül a folyékony aromák és a koncentrált porkivonatok kerülnek bemutatásra. Ha kíváncsiak vagytok arra, hogy vajon milyen egyedi aromákkal és különleges porkivonatokkal lepte meg az idei évben a horgászokat az angol cég, a következő írásban erre azonnal fény derül.

 

 

A pontyhorgászatban a különböző aromák, porkivonatok használta nem új keletű dolog, hisz gyakorlatilag ezekkel a nagyszerű csalogatóhatású adalékokkal, bármely csali vonzóereje nagymértékben növelhető. Az aromák legjellemzőbb tulajdonsága, hogy a vízbe kerülve megváltoztatják annak kémhatását, és így mint egy jeladó működik, amely könnyen megszerezhető táplálékot sejtet a halak számára. Azonban az sem elhangolható tényező, hogy a használni kívánt aromának milyen a hordozóanyaga, mivel megkülönböztetünk alkohol, cukor, és olaj bázisú koncentrátumokat is. Azonban az sem mindegy, hogy az aromákat miből készítik, mivel egyes megfigyelések szerint a pontyok egy idő után kerülni fogják a tisztán mesterséges, szintetikus kivonatokat. A CCMoore&Co-nál ennek figyelembevételével csak kiváló minőségű és természetes összetevőkből készült adalékokat forgalmaznak, amelyek sem a környezetre sem pedig a halak egészségére nincsenek káros hatással. Természetesen minden esetben tartsuk be a gyártó által előírt mennyiséget.

 

 

Ultra Crayfish Essence:

A kiemelkedő múlttal rendelkező CCMoore aromái 2012-ben egy új halas ízvilággal lett gazdagabb, amely nem más, mint a legendás hírű folyami rák. Az erős és tömény illattal rendelkező folyékony aroma rendkívül hő stabil, tehát a bojlik főzése után is teljes százalékban a csaliban marad. Nem csak az illata, hanem az íze is kiváló. Természetességénél fogva a pontyokra óriási vonzerőt gyakorol. Használatával a fogási esélyeink jelentősen megnőnek, még a legnehezebb vizeken is. A folyami rákot alkalmazhatjuk önállóan is, de hatása fenomenális, ha együtt használjuk különböző gyümölcsös aromákkal. Így egy olyan különleges és összetett illat jön létre a csali körül, amely a pontyok számára évek óta vonzó, kellemes és jellegzetes. Hatását legjobban a szilva illetve a tőzegáfonya aromák használatával együtt fejti ki. A gyártó által előírt adagolás: max 10ml/kg

Tipp1: használta az erősen halas és kagylós alapmixekhez javasolt. A gyártó szerint kiváló választás lehet, ha az alapmixünk a következő összetevőket tartalmazza: Poultry Protein Meal, Belachan Powder, Bird Foods, Meat Meal, Salmon oil, Talin, Black Pepper oil.

 

 

 

 

 

Hellraiser Booster Liquid:

A Hellraiser Booster Liquid nem más, mint egy rendkívül erős és tömény koncentrációjú, az új lebegő bojli kollekció különleges illatvilágával teljesen megegyező „locsoló” aroma. A gyártó cég kizárólag horogcsalik, lebegő bojlik utólagos aromásítására, ízesítésére fejlesztette ki. Már nagyon kis mennyiségben is fantasztikus csalogatóhatást biztosít. Kiváló alternatívát kínál a Fluo Pop Up mixekből készített saját lebegő csalik aromásítására. Adagolása egy kis doboz csalihoz mindössze 2-3ml.. A Booster Liquid bojli készítésre nem használható fel, mivel nem főzésálló. Kiválóan harmonizál a Hellraiser lebegő bojlikkal. 50ml-es kiszerelésben kerül forgalomba.

 

Dark Addiction

Az egyedi komplex aromák és esszenciális olajok keveréke egy szokatlanul füstölt, pikáns, húsos, fűszeres illatot eredményez.

 

 

 

 

 

Silent Assasin

Az egyedi komplex aromák, és az esszenciális olajok keveréke a friss trópusi gyümölcsök illatát eredményezi.

 

 

 

 

Secret Obsession

Az egyedi komplex aromák és az esszenciális olajok keveréke a fantasztikus körte és a krém illatát eredményezi.

 

 

 

 

Optical Illusion

Az egyedi komplex alkoholbázisú aromák és az esszenciális olajok keveréke egy pikáns fűszeres illatot eredményez.

 

 

 

 

 

Fatal Attraction

Az egyedi komplex aromák és az esszenciális olajok keveréke a különleges csokoládé és narancs illatát eredményezi, amely egy leheletnyi citromsavval vált teljessé.

 

 

 

 

Crucial Deception:

Az egyedi komplex aromák és az esszenciális olajok keveréke egy szokatlan fűszeres-gyümölcsös illatot eredményez.

 

 

 

 

Critical Edge:

Az egyedi komplex aromák és az esszenciális olajok keveréke egy különleges vegyes gyümölcsös illatot eredményez.

 

 

 

 

Bait Dusting Catalyst:

A Bait Dusting Catalyst a CCMoore 2012.-ben debütált új terméke, amely tulajdonképpen nem más, mint a horogcsalik csalogatóhatásának növelésre szolgáló por dip. Kizárólag természetes összetevőket tartalmaz, tehát nem olcsó zselatin származékokat, amelyek a silány minőségű por dipek egyik legfőbb ismérve. Kizárólag azért került kifejlesztésre, hogy a kevés idővel rendelkező horgászok is szép eredményeket érjenek el a használatával. Rendkívüli módon, és nagyon rövid idő alatt kifejti hatását, amelyre a pontyok aktívan reagálnak. Az extra vonzó tulajdonságokkal rendelkező adalék tartalmaz többek között májport, garnélarákot, kagyló és tintahal kivonatot, valamint tejfehérjéket. A leghidegebb vízben is 100%-osan oldódik, ezért a téli hónapokban is bátran használható. Természetesen ilyenkor az oldódási ideje jóval tovább tart, mint a melegebb hőmérsékletnél. Vízzel vagy bármely más folyékony összetevővel érintkezve a csalin egy külső, kocsonyás bevonatot képezve a vízbeérkezés után folyamatosan engedni kezdi a halcsalogató anyagokat, miközben azonnal nyomelemeket közvetít, amelyet a pontyok ösztönösen és nagy távolságból is felismernek. Hatásának időtartalma természetesen több döntő tényezőtől is függ, mint pl a vízhőmérséklet, vagy éppen a csalin lévő por mennyisége.

Tipp: Bátran használja az etetésre kívánt pelletekre és magvakra is, a hatása fenomenális

 

 

 

 

Squid Concentrate:

Ez a rendkívül erős és tömény koncentrátum nem más, mint a legendás hírű Ultra Squid Essence aroma por változata. A rendkívül erős és jellegzetes tintahal, polip illata szinte azonnal felismerhető. Ez az illat, amitől hosszú évtizedek óta már rengeteg kapitális ponty csábult el.  Nem kérdéses, hogy minden csalinak megnöveli a vonzerejét. Fenomenális hatással bír, ha egy erőteljesen halas-feketeborsos bojlit szeretnék készíteni. Ezzel a tintahalas por koncentrátummal új dimenziók nyílnak meg, hisz olyan egyedi illatot kölcsönöz a csaliknak, amely egyszerűen semmilyen más adalékkal és aromával nem helyettesíthető és minden kétséget kizáróan nem másolható le. A gyártó által ajánlott adagolás etetőanyagok, stick és spod mixek, magvak, pelletek esetében 20g/kg, azonban ez a mennyiség bojli mixekbe akár még 50g/kg-ig is növelhető a saját egyéni ízlésünk szerint. Kiváló alternatívát kínál a különböző fűszeres keverékekhez is.

Tipp: Tegyen 20g/kg-ot a Magic Carpet etetőanyaghoz, és hatás megdöbbentő lesz még a legkapástalanabb napokon is.

 

 

 

Remélhetőleg a CCMoore&Co most bemutatásra kerülő újdonságai közül mindenki megtalálja majd a számára a megfelelő folyékony aroma és por kivonatot, amely bizonyára soha nem fogja majd cserbenhagyni.

 

Készítette: Carpzone Team

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sajnos jelenleg nincs akciós termékünk!